Παρ το…αλλιώς! Βιωματική ομάδα “Θετική Ματιά χωρίς Άγχος”

Μια ομάδα όπου μοιραζόμαστε καλές πρακτικές, που μας οδηγούν στο να βλέπουμε το ποτήρι της καθημερινότητας…όπως μας αρέσει. Ίσως ούτε μισοάδειο, αλλά ούτε μισογεμάτο!
Τακτικές ομάδες θετικής ματιάς | Total Approach

Η ομάδα «Θετική Ματιά χωρίς Άγχος» (δείτε εδώ το άρθρο της Γωγώς “Γιατί να δώ την ζωή με θετική ματιά”) έχει στόχο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες, με τακτικές που θα τους βοηθήσουν να βλέπουν τις εμπειρίες και τις προκλήσεις της καθημερινότητας τους με αισιοδοξία και θετικότητα.  Θα τους ενδυναμώσει να βρίσκουν λύσεις εκεί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν, θα βρουν το κέφι τους, θα πάρουν δυνάμεις για να βγουν από το τέλμα του αρνητισμού και θα περιορίσουν το άγχος τους φυσικά και ευχάριστα.

Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής και περιλαμβάνει παραδείγματα, τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις.  Παράλληλα γνωρίζουμε μεθόδους ψυχικής ανάτασης  και ενδυνάμωσης, ώστε σιγά σιγά όχι μόνο να αποκτήσουμε θετική ματιά στα πράγματα, αλλά να βρίσκουμε και τη δύναμη να τα υποστηρίζουμε και να τα κάνουμε πράξη στην καθημερινότητα μας.

Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει:

  • Στοιχεία Θεατρικού Παιχνιδιού εμπνευσμένα απο τις τεχνικές “Παιχνιδόσωμα” (κομμάτι της εκπαίδευσης της Γωγώς)
  • Βιωματικά παιχνίδια επικοινωνίας (κατανοώντας τις προθέσεις των άλλων)
  • Πρακτικές συμβουλές καθημερινότητας (μετατρέποντας το αρνητικό σε θετικό)
  • Τεχνικές αισιοδοξίας (βιωματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, αυτοεκτίμησης & αισιοδοξίας)

Συχνά σχολιάζουμε για τον εαυτό μας  ή για τους άλλους, ότι βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο η μισογεμάτο. Αυτό είναι αλήθεια και πραγματικά γεννιόμαστε με την προδιάθεση, αλλά αυτή δεν καθορίζει από μόνη της το αποτέλεσμα. Επιδρούν τα βιώματα, οι εμπειρίες, τα παραδείγματα, τα υπόλοιπα στοιχεία της κάθε προσωπικότητας, ακόμη και οι ρόλοι που καλούμαστε να παίξουμε στη ζωή μας.  Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο το περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρούμε, ο χώρος, οι συνθήκες, οι άνθρωποι, η κοινωνία στην οποία κινούμαστε σε κάθε περίοδο της ζωής μας και η «φάση» στην οποία βρισκόμαστε.

Γεννιόμαστε λοιπόν αισιόδοξοι η απαισιόδοξοι, εσωστρεφείς η εξωστρεφείς, αλλά μαζεύουμε εμπειρίες στο δρόμο τη ζωής μας, κτίζουμε σε κάποιο βαθμό την αυτοεκτίμηση μας, επαναπροσδιοριζόμαστε και τελικά αποκτούμε τη δική μας ματιά απέναντι στα πράγματα και διαμορφώνουμε τη δική μας στάση, που καθορίζει την πορεία μας. Στις ομάδες «Θετικής Ματιάς» αλλάζουμε τη δική μας ματιά στη δική μας καθημερινότητα, και βεβαίως γινόμαστε θετικοί αγγελιοφόροι για όλους όσους μας περιτριγυρίζουν στην εργασία, στην οικογένεια στη σχολή ή και στις κοινωνικές μας συναναστροφές.

γκρινιάρικο μωρό  Γιατί…κανείς δε θέλει τον γκρινιάρη!

Που & πότε

Κάθε Τρίτη 10:00 – 12:00 & 18:00 – 20:00 Άλιμος (πλησίον μετρό)

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες περιοχές

Δες την ζωή με άλλο μάτι με 45 ευρώ / μήνα + Φ.Π.Α. Ειδική έκπτωση για ανέργους, ζευγάρια, και …ολόκληρες παρέες (>3ατ.)

Συντονίστρια είναι η Γωγώ Παπαδοπούλου Systemic Life Coach

Η συμμετοχή στις ομάδες προϋποθέτει κράτηση θέσης και επιβεβαίωση.  Κάνετε  κράτηση ΤΩΡΑ στο  210 8627059 & 6936166066) ή στείλτε μας μήνυμα!

Μεγέθυνση γραμματοσειράς
Λειτουργία Αντιθέσεων