Συναισθηματική αποφόρτιση για οικογένειες ΑμΕΑ I.E.R (Instant Emotional Release)

 

Για να κρατούν τις συναισθηματικές ισορροπίες οι οικογένειες με παιδιά ΑμΕΑ, σοβαρές ασθένειες ή μαθησιακές και άλλες δυσκολίες 
ΑμΕΑ | Total Approach

Η συναισθηματική φόρτιση που νιώθει ο κάθε ένας για κάποια κατάσταση, έχει να κάνει με το πώς επεξεργάζεται τα γεγονότα, σύμφωνα με την προσωπικότητα του, τις εμπειρίες του, τις προσδοκίες του για το μέλλον, με την αντοχή του, με τη διάρκεια της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ανθρώπους που συμβάλλουν στη συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς και με πολλούς άλλους παράγοντες που τον αφορούν προσωπικά.

Οι γονείς που έχουν δυσκολίες με τα παιδιά τους, (λιγότερο ή περισσότερο σοβαρές και σύνθετες), καθημερινά δίνουν εξετάσεις αντοχής, ευρηματικότητας, κοινωνικότητας και κουράγιου.

Άρα, βιώνουν μια καθημερινή συναισθηματική φόρτιση για την κατάσταση του παιδιού, που άλλοτε βγαίνει ως θυμός, ως παράπονα, ως ντροπή, απογοήτευση κλπ. Τα συναισθήματα αυτά, είτε τα εκφράζουν με ανάλογες αρνητικές συμπεριφορές (νεύρα, φωνές, περιορισμός της κοινωνικότητας τους, επιθετικότητα ή ακόμη και κατάρρευση), είτε τα κρύβουν και διαχειρίζονται την απαιτητική τους καθημερινότητα στωικά. Όμως, αυτά τα συναισθήματα παραμονεύουν μέσα τους και σιγά σιγά τους φθείρουν.

Για να διαχειριστούν τη δύσκολη καθημερινότητα και να στηρίξουν τα παιδιά και την οικογένεια, χρειάζεται να είναι ψύχραιμοι και αποστασιοποιημένοι από τις μεγάλες δυσκολίες. Γι αυτό, χρειάζονται αποφόρτιση πέρα από τη λογική διαχείριση που εστιάζει στο πρόβλημα.

Χρειάζονται Συναισθηματική Αποφόρτιση της συγκεκριμένης Κατάστασης, όπου «κατάσταση» είναι η πρακτική και συναισθηματική δυσκολία που προκαλείται από την κατάσταση του παιδιού τους. Με την αποφόρτιση, απελευθερώνουν όλες τις δυνάμεις και τις αντοχές τους και φυσικά ανταποκρίνονται καλύτερα στο ρόλο τους.

Η τεχνική Συναισθηματικής Αποφόρτισης I.E.R (Instant Emotional Release)

Η Συναισθηματική Αποφόρτιση Καταστάσεων (I.E.R Instant Emotional Release) είναι ένας συνδυασμός μεθόδων και τεχνικών, που βασίζονται στις αρχές της λειτουργίας του εγκεφάλου μας σύμφωνα με τις νευροεπιστήμες, στην κατευθυντική χρήση της επικοινωνίας (NLP) και εφαρμόζονται στο κέντρο Total Approach/ Tomatis Center στα πλαίσια του Systemic Life Coaching από τη  Γωγώ Παπαδοπούλου.

Μέσα από σύντομη και στοχευμένη διαλογική συζήτηση και ακολουθώντας όχι τη λογική και τη μνήμη του ενδιαφερόμενου, αλλά τις ακούσιες και υποσυνείδητες συνάψεις της «κατάστασης» με το συγκεκριμένο συναίσθημα, επιτυγχάνεται άμεσα και οριστικά η συναισθηματική αποφόρτιση και ο γονιός απολαμβάνει από την ίδια ημέρα τα ευεργετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του. Μάθε περισσότερα για την συναισθηματική αποφόρτιση  I.E.R εδώ

 

 

 

Έχεις δύσκολη οικογενειακή καθημερινότητα;

Μην χάνεις χρόνο!

Κλείστε δωρεάν αναγνωριστική συνάντηση με τη Γωγώ Παπαδοπούλου Systemic Life Coach / Tomatis / I.E.R / NLP Practitioner

ΑμΕΑ & Συναισθηματική Αποφόρτιση | Total Approach
Μεγέθυνση γραμματοσειράς
Λειτουργία Αντιθέσεων