Κέντρο TomatisⓇ

Άλλαξε την ζωή σου με την μέθοδο Tomatis® 

Η μέθοδος Tomatis

Η μέθοδος Tomatis

Η Μέθοδος TomatisⓇ μέσω ειδικά φιλτραρισμένων ηχητικών ερεθισμάτων μουσικής επιτυγχάνει μια νεύρο-αισθητηριακή διέγερση στον εγκέφαλο, που συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της λειτουργίας του.

Η μέθοδος Tomatis® είναι μια απο τις πιο καινοτόμες και προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους, εφαρμόζεται σε περισσότερα από 200.000 άτομα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Επικυρωμένη από περισσότερες από 80 μελέτες.

Τα οφέλη της μεθόδου αφορούν παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τρίτη ηλικία. Η μέθοδος ενδείκνυται για μαθητές, φοιτητές, αθλητές, καλλιτέχνες καθώς και ειδικές κατηγορίες κοινού όπως ΑμΕΑ και φροντιστές τους.

 • Αναπτυξιακές διαταραχές (έλλειψη συντονισμού αδρής και λεπτής κινητικότητας, αυτισμός κ.α)
 • Επικοινωνία και λειτουργίες του λόγου όπως τραύλισμα, χαοτική έκφραση κ.α
 • Διαχείριση θυμού, συγκρούσεων και έλλειψη αποφασιστικότητας και κινήτρων
 • Μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία
 • Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ)
 • Κατάκτηση ορισμένων ξένων γλωσσών
 • Άγχος εξετάσεων
 • Αδυναμία συγκέντρωσης
 • Μουσικότητα (προτείνεται για καλλιτέχνες, ψάλτες)
 • Ευεξία και θετική διάθεση
 • Συναισθηματικές δυσκολίες και διαταραχές, όπως: κατάθλιψη, άγχος επιμορφωτικών εξετάσεων, αδυναμία συγκέντρωσης, εργασιακό και οικογενειακό stress
 • Προετοιμασία τοκετού
 • Μνήμη
 • Ανάταση μυϊκού τόνου και ισορροπίας (προτείνεται και για αθλητές)

Το αυτί μας, ίσως το πιο δυναμικό αισθητήριο όργανο, παίζει πρωταρχικό ρόλο στην προσωπική μας ανάπτυξη. Η μάθηση και η επικοινωνία είναι διαδικασίες που μοιάζουν απλές επειδή είναι έμφυτες. Αλλά, για έναν στους δέκα ανθρώπους, η διεργασία αυτή είναι μια καθημερινή μάχη. Η ικανότητα να επεξεργάζονται σωστά αισθητηριακές πληροφορίες έχει διαταραχθεί. Σε αυτή την περίπτωση λέγεται, ότι υπάρχει διαταραχή ακρόασης. Όταν η επικοινωνία μεταξύ αυτιού και εγκεφάλου διαταραχθεί, τότε η ικανότητά μας να αλληλεπιδράσουμε με τον έξω κόσμο διακυβεύεται. Ως αποτέλεσμα, η αυτοπεποίθηση μας κλονίζεται, γεγονός που εντείνει τις δυσκολίες της επικοινωνίας και της μάθησης.

Το Total Approach αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Tomatis®.
Μάθετε περισσότερα για την Μέθοδο Tomatis® στο tomatiscommunity.gr

Forbrain ή αλλιώς αυτοβελτίωση

Το Forbrain αποτελεί μια βραβευμένη συσκευή που χρησιμοποιεί τη φυσική μας φωνή για να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η εφαρμογή του Forbrain  συνδυάζει τις βασικές αρχές  της μεθόδου Tomatis, συμβάλλοντας  θεαματικά στην επανεκπαίδευση της εγκεφαλικής λειτουργίας μέσα από τεχνολογία αιχμής.

Μέσα από την οστέινη αγωγιμότητα, ο εγκέφαλος  αναγκάζεται να επεξεργαστεί το ερέθισμα που δέχεται από τη φωνή και να αντιδράσει ανάλογα. Επιστημονικές έρευνες και μελέτες περιπτώσεων έχουν αποδείξει την ευεργετική του δράση.

Πέρα όμως από την επιστημονική κοινότητα, τα οφέλη της συσκευής πιστοποιούνται από τους ίδιους τους χρήστες. Δημοσιευμένες μαρτυρίες από δασκάλους που εφάρμοσαν τη συσκευή σε σχολική θεραπεία, γονείς που βοήθησαν τα παιδιά τους σε δυσκολίες λόγου και επικοινωνίας, εκπαιδευτικούς και γιατρούς αποδεικνύουν ότι η επαναστατική συσκευή του Forbrain έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και σε βαριές παθήσεις.

Η  συσκευή αποτελείται από ένα σύστημα ακουστικών το οποίο μεταφέρει απευθείας τον ήχο της φωνής στο μέσο αυτί. Η συνεχής αυτή διαδικασία ενισχύει την ενεργή ακρόαση και τους υπόλοιπους μηχανισμούς που συμμετέχουν σε αυτή μέσα από τη φυσική ροή της ομιλούμενης φωνής.

Η συσκευή Forbrain μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρά παιδιά, σε εφήβους & ενήλικες αλλά και σε ηλικιωμένους. Στην πρώτη περίπτωση,  εστιάζουμε σε προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης, δυσκολίες στην ομιλία, την προφορά και την ανάγνωση.  Στη δεύτερη περίπτωση, το Forbrain βοηθά ιδιαίτερα στην αποστήθιση και την προφορική παρουσίαση. Ενισχύει τη δυναμική του μαθητή, φοιτητή ή επαγγελματία εν όψει εξετάσεων ή σημαντικών επιχειρηματικών παρουσιάσεων και βελτιώνει την κακή στάση σώματος. Τέλος, η Τρίτη ηλικία βλέπει σημαντική βελτίωση σε προβλήματα μνήμης, σωματικής ευεξίας και διαταραχής της ακοής.

Μεγέθυνση γραμματοσειράς
Λειτουργία Αντιθέσεων